Zeliščna polivka z gredljatim lukom, dobro mislijo in kajmakom

Ta polivka je prijetno zeliščnega okusa, prevlada pa aroma dobre misli.

Potrebujemo:

  • 3 cvetoče poganjke dobre misli (Origanum vulgare, sveže ali suhe),
  • 2 socvetji gredljatega luka (Allium carinatum),
  • pol žlice masla,
  • 2-3 zvrhane žlice kajmaka.

Dobro misel drobno zrežemo. Gredljatemu luku izuščimo zelene brstičke (zelene bunkice, ki so v sredini cveta),  ostale cvetne dele pa drobno zrežemo. Zelišča, maslo in kajmak damo v malo kozico, prižgemo ogenj in pustimo, da zelišča nekaj minut vrejo v maščobi. Nati jih z žlico potresemo, kamor želimo (čez krompir, testenine, solato...)

 

IMG 0296

IMG 0297

 

IMG 0304

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Zeliščarski dan - Priprava na zimo z zelišči, sobota, 7. oktober

Na kmetiji Vrhivšek si bomo ogledali destilacijo žajblja, predelavo šipka od A do Ž in še več...

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information