O centru integrativne medicine

 
Integrativna medicina, kot jo vidim sam, ni niti alternativna niti komplementarna, še manj šamanska, parapsihološka ali psevdoznanstvena. Je preprosto medicina – takšna, kakršna bi morala biti. Prava medicina je le tista, ki na človeka gleda kot na biopsihosocialno bitje s tremi vzajemno močno prepletenimi dimenzijami: telesom, duševnostjo in vpetostjo v družbene mreže. Prava medicina zajema vse metode, ki so bodisi znanstveno dokazane ali empirično dobro preizkušene, in v ospredje postavlja terapevtski odnos med zdravnikom in tistim, ki išče zdravje. In to je vse – to je integrativna medicina!

 

Zdravnik bi moral biti predvsem dober človek, ki nekaj malega vé o medicini! Človek naj bo človeku človek.

V centru integrativne medicine želimo vsakemu posamezniku ponuditi takšen nabor metod, ki mu bo najhitreje pomagal najti pot iz bolezni v zdravje. Pri tem prepletamo spoznanja »klasične« medicine, oplemenitena s sodobno fitoterapijo, medicinsko hipnozo, akupunkturo in različnimi preizkušenimi ekoterapevtskimi pristopi. Obravnave potekajo pod nadzorom dodatno usposobljenih zdravnikov in drugih strokovnjakov. Zdravljenje poteka, odvisno od programa, v prostorih centra integrativne medicine, v naravi in na v rehabilitacijo usmerjenih kmetijah z okolico.

Lokacija centra integrativne medicine: Ulica Juleta Gabrovška 2, 4000 Kranj, v zgornjem nadstropju hiše.

Naročanje na obravnavo prek telefona ali e-maila:

  • fitoterapija in ekoterapija: na tel. 040 566 950 (Luka Kristanc) in 040 566 177 (Andreja Papež Kristanc) ali prek e-maila Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (sprejemamo rezervacije za april, maj in junij),
  • medicinska hipnoza: prek e-maila Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (Tatjana Kitić Jaklič; od maja dalje),
  • akupunktura: na tel. 040 217 761 ali prek e-maila Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. (Simona Jenko; od junija dalje).

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2020. Vse pravice pridržane.