Kdo smo

 

Andreja Papež Kristanc, univ.dipl.biol., prof. biol.

je biologinja, strokovnjak za uporabo užitnih divjih rastlin. Od prvih kulinaričnih poskusov s konca srednje šole se je na to temo nabralo že kar nekaj znanja. Je tudi mamica šestletne navihanke in štiriletnega navihančka, ki se že pridno navdušujeta nad divjimi gurmanskimi dobrotami.

Botanični življenjepis;

  • Od leta 2000 je bila aktivna članica Planinskega društva Ljubljana - Matica, kjer je kar nekaj let sodelovala kot planinska vodnica. Leta 2010 presedlala k odseku za varstvo narave in gorsko stražo, kjer se je udeleževala in organizirala mnogo botaničnih izletov.
  • V poletju 2009 je kot absolventka kartirala habitatne tipe v Triglavskem narodnem parku.
  • Leta 2010 diplomirala na temo Uporaba divje rastočih rastlin v prehrani.
  • Med leti 2010 in 2012 je bila zaposlena v Triglavskem narodnem parku, na projektu Nature Experience.
  • Od leta 2013 aktivno deluje v Divjem vrtu.

 

 

dr. Luka Kristanc, dr. med., dipl. biol. 


je po izobrazbi zdravnik, specialist družinske medicine in biolog, pred kratkim je postal tudi doktor toksikoloških znanosti. Vse v zvezi z naravo, še zlasti pa rastline in glive, ga zanima že od nekdaj.


Svoje medicinsko znanje skuša preplesti z znanjem o uporabni vrednosti zdravilnih divjih rastlin. Njegova raziskovalna področja so tudi rastlinska in glivna sistematika ter toksikologija, torej preučevanje strupenosti rastlin in gliv. Pri svojem doktorskem študiju se je ukvarjal s toksikološkimi mehanizmi porotvornih snovi, ki se uporabljajo pri zdravljenju nekaterih glivičnih in parazitskih okužb. 
Bil je tudi aktiven član Odseka za varstvo narave in gorsko stražo pri PD LJ-Matica, kjer je bil kot vodič nepogrešljiv pri botaničnih izletih. Njegovo navdušenje nad rastlinami se dotakne prav vsakogar.

 

 

 

Mitja Papež 

Je varnostni inženir.
 Skrbi za tehnične zadeve.

Nepogrešljivo je pomagal pri postavljanju spletne strani in ob različnih tehnično-izvedbenih zagatah vedno priskoči na pomoč.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ines Zgonc

Ines je naša ilustratorka, oblikovalka, fotografinja in marketinška izvedenka. Po izobrazbi je grafična oblikovalka in absolventka zgodovine in umetnostne zgodovine. Oblikovala je knjigo Zeliščar na sprehodu in naše igrice spomin. Njen entuziazem in trud nam dajeta zagon.

  Ines 1 4

 

 

Zala in Svit Kristanc 

Botanika že od malih nog. Razveseljujeta se nad naravo pri vseh naših privat potepanjih, včasih pa se nam pridružita tudi na delavnicah. Pazita, da mamica in ati počasi hodita in ne zgrešita kakšne rožice. 


   

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

ZELIŠČNI SPREHOD OB ORIONOVI POTI IN ZELIŠČNEM VRTU PLAHTICA S PREDAVANJEM O KORISTNOSTI MEDICINSKIH GOB

Želite preživeti spomladansko dopoldne na biodiverzitetno bogati Zeliščni kmetiji Plahtica? 

IMG 0062

Več

Zeliščno - divji vikend odklop na kmetiji Vrhivšek, 21.-23.junij 2019

Pridružite se nam na vikend odklopu, v katerem bomo prepoznavali rastline ter njihovo uporabnost. Spoznavali bomo divjo hrano, si ogledali destilacijo zelišč, spali v jurti in si oddahnili v neokrnjeni naravi.

 IMG 3568    Preberi več ...

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information