Ponudba & cenik

Vabljeni z nami 1. junija v Jurklošter - na ogled zeliščne kmetije Plahtica, spoznavanje divjih rastlin in zdravilnih gob

Želite preživeti spomladansko dopoldne na biodiverzitetno bogati Zeliščni kmetiji Plahtica? Vam ugaja družba prijaznih ljudi in neokrnjene narave? Imate radi zelišča, zelenjavo in sadje, pridelano na ekološki način? Pridružite se nam na zeliščnem sprehodu, kjer bomo odkrivali divje rastoča in gojena zdravilna zelišča. Iz prve roke dveh strokovnjakov pa se boste lahko poučili o uporabi divjih in ekološko pridelanih medicinskih gob za boljšo koncentracijo in vitalnost.

IMG 0005 1

 

Kdaj? 1. junija 2019 od 9.30.–14.00 ure.

Kje? Zeliščna kmetija Plahtica, Blatni vrh 39, 3273 Jurklošter.

Kdo? Plahtica d.o.o., Jurklošter in Zavod za uporabno botaniko Divji vrt, Kranj.

Predavatelji:

Zavod za uporabno botaniko Divji vrt: doc. dr. Luka Kristanc, dr. med., dipl. biol., spec. druž. med., toksikolog in fitoterapevt; Andreja Papež Kristanc, univ. dipl. biol., prof. biol., strokovnjakinja za užitne divje rastline.

Zeliščna kmetija Plahtica: mag. Karmen Bračič, ustanoviteljica zeličnega vrta Plahtica; Žan Bračič, univ. dipl. biotehnolog, razvoj in trženje naravnih izdelkov.

Program:

ZELIŠČNI SPREHOD OB ORIONOVI POTI IN ZELIŠČNEM VRTU PLAHTICA S PREDAVANJEM O KORISTNOSTI MEDICINSKIH GOB

  • 9.30.–11.00.: Spoznavanje užitnih in zdravilnih rastlin v okolici kmetije in ob Orionovi poti (terensko vodenje) – Luka Kristanc ter Andreja Papež Kristanc
  • 11.00.–12.00.: Voden ogled zeliščnega keltskega vrta – Luka Kristanc, Andreja Papež Kristanc in Karmen Bračič
  • 12.00.–12.30.: Divja malica (priprava in degustacija)
  • 12.30.–13.30.: Zdravilne glive in njihova uporaba (predavanje) – Luka Kristanc
  • 13.30.–14.00.: Medicinske gobe in zelišča za boljše počutje in vitalnost (predavanje) – Žan Bračič

 

Prijave se zbirajo do 27. maja 2019 na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Kotizacija znaša 29,90€ in zajema vse zgoraj navedene aktivnosti ter se plača ob prijavi. Vse dodatne informacije prejmete ob prijavi.

AKTUALNO

Tečaj zeliščarstva 2022

Letos bomo v Divjem vrtu že četrto leto organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Fokus bo na divjih rastinah in njihovi uporabnosti v užitne in zdravilne namene. Potekal bo v dveh sklopih (čet, pet, sob) v aprilu in maju. Vabljeni vsi navdušenci nad naravo, divjimi rastlinami in samooskrbo!

Več

Delavnica za brezposelne - spoznavanje užitnih divjih rastlin v sredo, 23.9.20

Vabljeni na delavnico, na kateri boste spoznali kar nekaj užitnih vrst, ki rastejo v naši neposredni okolici in jih boste lahko vključili v svojo prehrano. Poleg tega se bomo v okviru delavnice pogovorili tudi o možnostih (samo) zaposlitve na zeliščarski kmetiji.

Več

Tečaj zeliščarstva 2020

Letos bomo v Divjem vrtu v maju in juniju že tretje leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah. Preberi več ...

 

">IMG 2536

 

Vključili smo se v projekt FITOKMETIJE

V mesecu oktobru 2019 smo začeli z izvajanjem projekta Razvoj in uvajanje usposabljanja o zdravilnih rastlinah na učnih kmetijah – FITOKMETIJE, v katerem sodeluje 5 partnerjev. Namen projekta je preučiti možnosti razvoja in poskusno izvesti aktivnosti na kmetijah, ki se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani s poudarkom na fitoterapevtskih vsebinah.

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information