Ponudba & cenik

Zeliščno - divji vikend odklop na kmetiji Vrhivšek, 21.-23.junij 2019

Zeliščno-divji odklop na kmetiji Vrhivšek, 21.-23.6.19

 Pridružite se nam na vikend odklopu, v katerem bomo prepoznavali rastline ter njihovo uporabnost. Spoznavali bomo divjo hrano, si ogledali destilacijo zelišč, spali v jurti in si oddahnili v neokrnjeni naravi.

IMG 3550 IMG 3568 IMG 3571 IMG 3513 destilacija konoplje by maren IMG 0197 1

Kmetija Vrhivšek se nahaja v vasi Lindek, približno pol ure vožnje iz Celja, na 700 metrih nadmorske višine. Skrita je v samotni, a prelepi dolini pod hribom Stenica. Oskrbujeta jo Alenka in Dolf, ki sta svoje življenje posvetila razvoju tega čudovitega koščka zemlje. Ukvarjata se s pridelavo industrijske konoplje, pire in zelišč. Dobra energija, ki jo oddajata, in lepota kmetije, nas k njima vlečeta znova in znova. Tokrat bomo v njuni družbi preživeli drugi letošnji zeliščno-divji odklop. 

 

Kdaj? 21.-23.6.2019

Kje? Kmetija Vrhivšek, Lindek 22, 3213 Frankolovo

Program:

Petek, 21.6.2019

 • Od 17. ure dalje – zbor udeležencev, namestitev, spoznavanje kmetije in njene okolice, večerja

Sobota, 22.6.2019

 • Zajtrk
 • Predavanje Divja hrana skozi celo leto (Andreja Papež Kristanc, univ. dipl. biol., prof. biol.);
  • predstavitev za prehrano uporabnih vrst,
  • triki in nasveti za pripravo in vključitev v vsakodnevno prehrano,
  • degustacija nekaterih shrankov,
  • prehransko-vitaminska vrednost divjih rastlin.
 • Nabiranje rastlin v bližnji okolici in skupna priprava divjega kosila
 • Ogled destilacije zelišč
 • Prepoznavni znaki in določanje rastlin (tudi delo z Malo floro)
 • Izdelava herbarija (po želji)
 • Večerja in taborni ogenj

Nedelja, 23.6.2019

 • Zajtrk
 • Botanični izlet (spoznavanje užitnih, strupenih in zdravilnih rastlin; prva pomoč pri zastrupitvah z rastlinami)
 • Kosilo

Na vikend odklopu bomo z vami Andreja Papež Kristanc, univ.dipl.biol. in prof. biol.,  dr.Luka Kristanc, dr. med, dipl.biol., mag. Alenka Zapušek.

Spanje: Spanje bo posebno doživetje. Spali bomo v mongolskem šotoru (jurti).

Cena vikend odklopa: 315 eur, za člane Divjega vrta 295 eur/osebo. V ceno je vključena hrana, prenočišče, program in ves material, ki ga bomo potrebovali na praktičnem delu. Akcija do 15.6.19 - 1+1 gratis, torej en plača in s sabo lahko pripelje še nekoga, ki si ga želi v svoji družbi (npr. partnerja, mamo, prijatelja, hčer ...). Super, kajne? :)

Prijava: Prijava je obvezna preko spodnjega obrazca ali na kontakt@divjivrt.si ali na 040-566-177 (Andreja) do ponedeljka, 19.6.2019. Ob zgodnji prijavi (do konca aprila) tečajniki dobijo 5 % popust! Prijava se šteje kot dokončna šele po nakazilu.

Opomba: Pri udeležbi na obeh letošnjih vikend odklopih vam priznamo opravljen tečaj zeliščarstva v divjem vrtu. Tukaj lahko preberete več o drugem vikend odklopu na kmetiji Tekavča ograda ob Cerkniškem jezeru.

Obrazec - prijava na zeliščno-divji vikend odklop na kmetiji Vrhivšek

:*
Ime in Priimek:*
E-mail in telefon:*
Naslov:
Morebitne vaše opombe, želje:

Po želji se lahko tudi včlanite v Divji vrt preko spodnjega obrazca. Članarina za leto 2019 je 15 eur. Predračun vam bomo poslali na vaš e-naslov.

Želim:
Ime in Priimek:*
Kontakt (email in telefon):*
Vaš naslov:*
Leto vašega rojstva:
Želim prejemati najpomembnejša obvestila Divjega vrta po e-novicah:*

 

 

 

 

 

AKTUALNO

Delavnica za brezposelne - spoznavanje užitnih divjih rastlin v sredo, 23.9.20

Vabljeni na delavnico, na kateri boste spoznali kar nekaj užitnih vrst, ki rastejo v naši neposredni okolici in jih boste lahko vključili v svojo prehrano. Poleg tega se bomo v okviru delavnice pogovorili tudi o možnostih (samo) zaposlitve na zeliščarski kmetiji.

Več

PREDELAVA ŠIPKA OD A DO Ž NA KMETIJI DIVJI VRT - v soboto, 19.9.2020

V neokrnjeni naravi kmetije v Podgorju pri Pišecah bomo nabirali šipek. Nato bomo z enostavnim postopkom izdelali šipkovo marmelado, sok in liker. Ločili bomo tudi koščice (oreške) in se naučili, kako jih lahko uporabljamo za prehrano in zdravje. Vabljeni, če nimate potrpljenja z izkoščičevanjem posamičnih plodov šipka. Vsak bo domov odnesel kozarček šipkove marmelade. Dogodek je brezplačen. Prijava je obvezna do četrtka, 17.9.2020

Več

Tečaj zeliščarstva 2020

Letos bomo v Divjem vrtu v maju in juniju že tretje leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah. Preberi več ...

 

">IMG 2536

 

Vključili smo se v projekt FITOKMETIJE

V mesecu oktobru 2019 smo začeli z izvajanjem projekta Razvoj in uvajanje usposabljanja o zdravilnih rastlinah na učnih kmetijah – FITOKMETIJE, v katerem sodeluje 5 partnerjev. Namen projekta je preučiti možnosti razvoja in poskusno izvesti aktivnosti na kmetijah, ki se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani s poudarkom na fitoterapevtskih vsebinah.

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information