Spomin Užitne divje rastline v angleškem jeziku

Končno je tu tudi angleška različica priljubljene igre Spomin za mlade poznavalce rastlin na temo užitnih divjih rastlin.

Od decembra 2016 jo lahko naročite pri Divjem vrtu. Dobra ideja za poslovno darilo, prijatelje iz tujine ali preprosto kot zabaven pripomoček za učenje botanike in angleščine hkrati.

Cena spomina je 13 eur in 2 eur je poštnina. Naročila so možna preko spletnega obrazca (spodaj) ali po mailu na kontakt@divjivrt.si. 

 

 

 

 

 

 Igra je sestavljena iz 24 razičnih sličic, lične škatlice in navodil. V navodilih je navedeno poleg angleškega in latinskega tudi slovensko ime. Prav tako je opisana možna uporaba  predstavljenih rastlin v prehranske namene in en kulinarični recept za vsako rastlino.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Čudovite ilustracije so narisane v akvarelu. Ilustratorka je Ines Zgonc, ki je poskrbela tudi za oblikovanje izdelka in lepe fotografije, ki jih pravkar gledate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pari sličic. Vsak par sestavljata različni ilustraciji iste vrste rastline (npr. na eni sličici je cvet in na drugi sličici plod).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Katera rastlina je vaša najljubša?

 

 

 

 

 

 

Naročilo:*
Ime in Priimek:*
Naslov (ulica, hišna številka, poštna številka, pošta):*
Plačilo:
Vaš kontakt (e-mail):*
Morebitne vaše opombe:

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Tečaj zeliščarstva 2022

Letos bomo v Divjem vrtu že četrto leto organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Fokus bo na divjih rastinah in njihovi uporabnosti v užitne in zdravilne namene. Potekal bo v dveh sklopih (čet, pet, sob) v aprilu in maju. Vabljeni vsi navdušenci nad naravo, divjimi rastlinami in samooskrbo!

Več

Delavnica za brezposelne - spoznavanje užitnih divjih rastlin v sredo, 23.9.20

Vabljeni na delavnico, na kateri boste spoznali kar nekaj užitnih vrst, ki rastejo v naši neposredni okolici in jih boste lahko vključili v svojo prehrano. Poleg tega se bomo v okviru delavnice pogovorili tudi o možnostih (samo) zaposlitve na zeliščarski kmetiji.

Več

Tečaj zeliščarstva 2020

Letos bomo v Divjem vrtu v maju in juniju že tretje leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah. Preberi več ...

 

">IMG 2536

 

Vključili smo se v projekt FITOKMETIJE

V mesecu oktobru 2019 smo začeli z izvajanjem projekta Razvoj in uvajanje usposabljanja o zdravilnih rastlinah na učnih kmetijah – FITOKMETIJE, v katerem sodeluje 5 partnerjev. Namen projekta je preučiti možnosti razvoja in poskusno izvesti aktivnosti na kmetijah, ki se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani s poudarkom na fitoterapevtskih vsebinah.

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information