Čaji dobre misli Terezije Nikolčič

IMG 0083 AV knjigi Čaji dobre misli Terezije Nikolčič je predstavljenih več kot 100 zdravilnih rastlin, ki jih lahko najdemo v naši naravi ali jih gojimo na naših vrtovih.

Avtorica je več kot 29 let vsak dan na ljubljanski tržnici prodajala zelišča, ki jih z družino pridelujejo na Blatni Brezovici pri Vrhniki. Svetuje pri izbiri čajnih mešanic, svoje bogate praktične izkušnje pa deli z nami v svoji knjigi.

Poleg opisov posamičnih zelišč, ki predstavljajo glavnino knjige, je zelo dragoceno poglavje o čajih in čajnih mešanicah pri različnih obolenjih in težavah ter poglavje o zdravljenju domačih živali. Zelo uporabni so tudi postopki za pripravo zeliščnih pripravkov (tinktur, kisov, vina in likerjev) ter postopki, s katerimi izvlečemo iz rastlin posamične učinkovine (sluzi, čreslovine, glikozide, eterična olja).

Knjiga vsekakor sodi na knjižne police slovenskih zeliščarjev in ljubiteljev zelišč. Z njo bodo dragoceni in preverjeni zeliščarski nasveti in recepti ob pojavu zdravstvenih težav takoj pri roki.

Za več o knjigi si lahko preberete tudi naš blog zapis.

 

Podatki o knjigi:

Naslov: Čaji dobre misli Terezije Nikolčič, 3. natis

Založba: Zavod Gaia planet Celje (Cangura.com)

Leto izida: 2018

Cena: 29,90 eur. Božična cena, ki velja za naročila do 21.12.18, pa je 25,90 eur.

Poštnina: 3,89 eur

Knjigo lahko naročite tudi preko Divjega vrta. Ob nakupu knjige dobite še brezplačen izvod aktualne številke revije Karma! Izpolnite spodnji obrazec in v nekaj dneh vam bomo knjigo poslali.

Naročilo:*
Ime in priimek:*
Naslov (ulica, hišna št, poštna št. in pošta):*
Vaš kontakt (telefon ali e-mail):*
Vaše morebitne opombe:

Plačilo knjige je ob povzetju.Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

ZELIŠČNI SPREHOD OB ORIONOVI POTI IN ZELIŠČNEM VRTU PLAHTICA S PREDAVANJEM O KORISTNOSTI MEDICINSKIH GOB

Želite preživeti spomladansko dopoldne na biodiverzitetno bogati Zeliščni kmetiji Plahtica? 

IMG 0062

Več

Zeliščno - divji vikend odklop na kmetiji Vrhivšek, 21.-23.junij 2019

Pridružite se nam na vikend odklopu, v katerem bomo prepoznavali rastline ter njihovo uporabnost. Spoznavali bomo divjo hrano, si ogledali destilacijo zelišč, spali v jurti in si oddahnili v neokrnjeni naravi.

 IMG 3568    Preberi več ...

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information