Palačinke z moko iz leskovih mačic

Potrebujemo:

Za testo:

- 1 jajce,

- pol litra mleka,

- 10, 5 zvrhanih žlic bele moke,

- 1,5 žlice moke iz leskovih mačic,

- ščepec soli in 2 ščepca sladkorja,

- olje za peko.

Za namaz: kokos, nutelo.

 

Priprava: Vse sestavine, razen olja, dobro stepemo z metlicami za stepanje. Na ponev za palačinke kanimo nekaj kapljic olja, ga razporedimo po ponvi in v čim tanjši plasti vlijemo maso, toliko, da je dno pokrito. Zlato rumeno spečemo na obeh straneh (moram poudariti, da da moka iz leskovih mačic palačinkam izredno lepo barvo ob peki). Na palačinke lahko namažemo nutelo,potreseno s kokosom.

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Zeliščno - divji vikend odklop ob Cerkniškem jezeru, 17.-19. maj 2019

Vrnili se bomo k pristnemu stiku z naravo in odkrivali rastline ob Cerkniškem jezeru in spoznavali njihove zdravilne lastnosti. Izdelali bomo svoje zdravilne pripravke in se gurmansko razvajali. 

    IMG 0222 1  

Preberi več ... 

Zeliščno - divji vikend odklop na kmetiji Vrhivšek, 21.-23.junij 2019

Pridružite se nam na vikend odklopu, v katerem bomo prepoznavali rastline ter njihovo uporabnost. Spoznavali bomo divjo hrano, si ogledali destilacijo zelišč, spali v jurti in si oddahnili v neokrnjeni naravi.

 IMG 3568    Preberi več ...

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information