Valentinovi srčki

Potrebujemo:

  • 5 žlic posebne bele moke,
  • 3 žlice črne moke,
  • 1,5 žlice ajdove moke,
  • 150 g masla,
  • 2 žlici sladkorja,
  • za noževo konico pecilnega praška ali sode bikarbone,
  • 1 beljak,
  • marmelado iz bezgovih jagod,
  • sladkor v prahu po želji.

Priprava; Moko zmešamo s sladkorjem in pecilnim praškom, tao pa dobro pregnetemo z maslom. Dodamo še beljak in še enkrat pregnetemo. Pustimo počivati pol ure, nato testo razvaljamo in z modelčkom izrežemo srčke. Pečemo 10-15 minut pri 180°C. Ko se piškoti ohladijo, jih namažemo z marmelado iz bezgovih jagod in pustimo na zraku, da se marmelada posuši. Po želji jih po vrhu še potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo svojemu dragemu/dragi. 

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Zeliščno - divji vikend odklop ob Cerkniškem jezeru, 17.-19. maj 2019

Vrnili se bomo k pristnemu stiku z naravo in odkrivali rastline ob Cerkniškem jezeru in spoznavali njihove zdravilne lastnosti. Izdelali bomo svoje zdravilne pripravke in se gurmansko razvajali. 

    IMG 0222 1  

Preberi več ... 

Zeliščno - divji vikend odklop na kmetiji Vrhivšek, 21.-23.junij 2019

Pridružite se nam na vikend odklopu, v katerem bomo prepoznavali rastline ter njihovo uporabnost. Spoznavali bomo divjo hrano, si ogledali destilacijo zelišč, spali v jurti in si oddahnili v neokrnjeni naravi.

 IMG 3568    Preberi več ...

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information