Kupa z volčjim jabolkom

Enostavna sezonska sladica. Plodovi navadnega volčjega jabolka (Physalis alkekengi) po okusu prav nič ne zaostajajo za gojenim sadjem.

Potrebujemo (za tri osebe):

  • 9 bebi piškotov,
  • 15 sliv,
  • 25-30 plodov navadnega volčjega jabolka (lampijončkov),
  • 150 ml sladke smetane,
  • sladoled v banjici,
  • sladkor v prahu,
  • temni sadni sirup za redčenje.

Za vsako osebo 2 piškota zlomimo na koščke in jih damo na dno steklenih kozarcev. Za sadno maso drobno zrežemo slive in dodamo pribl. 15 rdečih jagod, ki se nahajajo v sredini lampijončka (ovoj - ovršne liste zavržemo, ker so izredno grenki in strupeni). Pazimo, da se z mesom jagode ne dotaknemo ovršnih listov, ker bodo v tem primeru postale zelo grenke. Oboje skupaj pretlačimo z leseno tlačilko za krompir, dodamo žličko sladkorja in 8 žlic sadnega sirupa, ki smo ga nekoliko razredčili z vodo. Premešamo in mešanico naložimo na piškote v kozarcih. Sladko smetano stepemo z dvema žličkama sladkorja v prahu. V vsak kozarec naložimo na sadno maso eno ali dve žlici stepene sladke smetane. Zraven damo še v vsek kozarec kepico ali dve sladoleda. V vsako skodelico oz. kozarec za okras zapičimo še en cel bebi piškot. Po vrhu smetane in sladoleda posujemo preostale jagode volčjega jabolka, za okras pa lahko dodamo še lampijonček na stebelcu, vendar ko jemo, pojemo samo rdečo jagodo notri.

navadne volčje jabolko (Physalis alkekengi) 

 

Powered by Bullraider.com

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information