Kupa z volčjim jabolkom

Enostavna sezonska sladica. Plodovi navadnega volčjega jabolka (Physalis alkekengi) po okusu prav nič ne zaostajajo za gojenim sadjem.

Potrebujemo (za tri osebe):

  • 9 bebi piškotov,
  • 15 sliv,
  • 25-30 plodov navadnega volčjega jabolka (lampijončkov),
  • 150 ml sladke smetane,
  • sladoled v banjici,
  • sladkor v prahu,
  • temni sadni sirup za redčenje.

Za vsako osebo 2 piškota zlomimo na koščke in jih damo na dno steklenih kozarcev. Za sadno maso drobno zrežemo slive in dodamo pribl. 15 rdečih jagod, ki se nahajajo v sredini lampijončka (ovoj - ovršne liste zavržemo, ker so izredno grenki in strupeni). Pazimo, da se z mesom jagode ne dotaknemo ovršnih listov, ker bodo v tem primeru postale zelo grenke. Oboje skupaj pretlačimo z leseno tlačilko za krompir, dodamo žličko sladkorja in 8 žlic sadnega sirupa, ki smo ga nekoliko razredčili z vodo. Premešamo in mešanico naložimo na piškote v kozarcih. Sladko smetano stepemo z dvema žličkama sladkorja v prahu. V vsak kozarec naložimo na sadno maso eno ali dve žlici stepene sladke smetane. Zraven damo še v vsek kozarec kepico ali dve sladoleda. V vsako skodelico oz. kozarec za okras zapičimo še en cel bebi piškot. Po vrhu smetane in sladoleda posujemo preostale jagode volčjega jabolka, za okras pa lahko dodamo še lampijonček na stebelcu, vendar ko jemo, pojemo samo rdečo jagodo notri.

navadne volčje jabolko (Physalis alkekengi) 

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Zeliščno - divji vikend odklop ob Cerkniškem jezeru, 17.-19. maj 2019

Vrnili se bomo k pristnemu stiku z naravo in odkrivali rastline ob Cerkniškem jezeru in spoznavali njihove zdravilne lastnosti. Izdelali bomo svoje zdravilne pripravke in se gurmansko razvajali. 

    IMG 0222 1  

Preberi več ... 

Zeliščno - divji vikend odklop na kmetiji Vrhivšek, 21.-23.junij 2019

Pridružite se nam na vikend odklopu, v katerem bomo prepoznavali rastline ter njihovo uporabnost. Spoznavali bomo divjo hrano, si ogledali destilacijo zelišč, spali v jurti in si oddahnili v neokrnjeni naravi.

 IMG 3568    Preberi več ...

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information