Koprivni piškotki

Če nimate ideje, kako porabiti suhe koprive iz lanskoletnega čaja, lahko poskusite narediti zanimive in tudi okusne piškotke.

Potrebujete;

  • črno ali belo moko 15 žlic,
  • suhe liste kopriv,
  • maščobo (maslo, kokosovo maslo ali sončnično olje) 125 g,
  • 5 žlic sladkorja,
  • 1 jajce,
  • pol žličke pecilnega praška ali sode bikarbone,
  • vodo po potrebi.

Moki dodamo pecilni prašek, sladkor in zdrobljene suhe liste kopriv. Dobro premešamo in nato dodamo še preostale sestavine, da zgnetemo trdo testo. Nato oblikujemo majhne kroglice, ki jih z udarcem ob dlan sploščimo. Pečemo jih na 180°C cca. 15 minut oziroma dokler rahlo ne porumenijo. Ko jih jemo, jih lahko pomakamo v marmelado (v našem primeru je bila šipkova).

 

 DSC 0501 W

Foto:Ines Zgonc

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Zeliščno - divji vikend odklop ob Cerkniškem jezeru, 17.-19. maj 2019

Vrnili se bomo k pristnemu stiku z naravo in odkrivali rastline ob Cerkniškem jezeru in spoznavali njihove zdravilne lastnosti. Izdelali bomo svoje zdravilne pripravke in se gurmansko razvajali. 

    IMG 0222 1  

Preberi več ... 

Zeliščno - divji vikend odklop na kmetiji Vrhivšek, 21.-23.junij 2019

Pridružite se nam na vikend odklopu, v katerem bomo prepoznavali rastline ter njihovo uporabnost. Spoznavali bomo divjo hrano, si ogledali destilacijo zelišč, spali v jurti in si oddahnili v neokrnjeni naravi.

 IMG 3568    Preberi več ...

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information