Lahki jogurtovo-borovničev biskvit

Potrebujemo:

  • 2 jajci,
  • 8 dl navadnega jogurta,
  • 0,5l svežih borovnic,
  • 500 g moke,
  • 300-400 g sladkorja,
  • 1 limonin sladkor,
  • 1 pecilni prašek (za 0,5 kg moke),
  • 1 dl sladke smetane,
  • pol žličke masla.

Priprava: Ločimo beljak in rumenjak. Beljak stepemo v sneg, rumenjak pa zmešamo s sladkorjem, smetano in jogurtom. Čez vse nasujemo moko, limonin sladkor in pecilni prašek ter dobro premešamo v gosto tekoče testo. Vanj previdno (narahlo) vmešamo še stepen sneg in borovnice. Z maslom namažemo pekač, vanj vlijemo testo in pečemo pri 180°C približno pol ure.

 

IMG 0002 10

IMG 0002 11

IMG 0003 10

 

Powered by Bullraider.com

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information