Svetlo-temni njoki

Tile njoki so nekoliko drugačni in lahko popestrijo našo kuhinjo. Moke iz leskovih mačic dodamo le malo in testo nam bo obarvala zelo temno, okusa pa ne bo skoraj nič spremenila.

Lahko uporabite svoj najljubši recept za njoke, le na koncu dodate 1-3 žlice (za 4 osebe) moke iz leskovih mačic.

Pri nas delamo njoke približno takole.

Potrebujemo:

  • 1 jajce,
  • 300 g bele moke,
  • pire krompir ali krompir v kosih (lahko je ostal od kosila),
  • ščepec soli,
  • 2 žlici moke iz leskovih mačic.

Priprava: Vse sestavine, razen moke iz leskovih mačic, zmešamo v testo, ki se ne lepi na roke (po potrebi dodamo moko ali vodo). Nato testo razdelimo na dva dela. V en del umešamo moko iz leskovih mačic in dobro pregnetemo. V našem primeru smo iz temnega testa naredili dolgo in tanko klobaso, belo testo pa smo razvaljali. Klobaso smo zavili v razvaljano testo in razrezali v njoke. Lahko se igrate tudi s svojimi temno-svetlimi vzorci.

Naj vam zaupamo še eno skrivnost pri pripravi njokov, če jih boste zmrzovali in nočete, da se vam lepijo skupaj, ko jih boste odtajali. Najprej jih dajte na manjši pomokan pladenj in v zmrzovalnik. Šele ko zmrznejo, jih dajte v skupno vrečko in nazaj v zmrzovalnik - do uporabe.:)

 IMG 2878 IMG 0381

Powered by Bullraider.com

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information