Čokoladni puding z aromo pastinaka

Čokoladni puding s presenetljivo prijetno aromo.

Potrebujemo:

  • zavitek čokoladnega pudinga,
  • pol litra mleka,
  • 2 žlici sladkorja,
  • mlete mandlje in/ali lešnike,
  • sladko smetano,
  • sladkor v prahu,
  • cvetoči oziroma plodeči pastinak (en primerek bo dovolj).

Nekaj žlic mleka, sladkor in puding zmešamo v posebni posodici v gladko zmes brez grudic. Nato cvetove in plodove pastinaka (dovolj bo količina polovice plodečega kobula ali cca 60 plodov) stremo v terilnici ali drobno zrežemo. damo jih v preostalo mleko in postavimo na ogenj. Ko mleko zavre, ga lahko po želji precedimo, da odstranimo pastinak, lahko pa pastinak tudi pustimo v mleku. Nato v vrelo mleko stresemo raztopljen čokoladni puding s sladkorjem (ki smo ga pripravili na začetku) in dobro premešamo ter kuhamo, dokler se ne zgosti. Zlijemo ga v posodico, v katero smo na dno posuli mlete pražene mandlje ali lešnike. Ko se puding ohladi, ga okrasimo še s stepeno sladko smetano, slajeno s sladkorjem v prahu, ter okrasimo s plodovi in cvetovi pastinaka. Predlagam, da celih plodov ne zamešate v puding (ampak da so namenjeni zgolj dekoraciji), ker pride aroma precej premočna, ko jih zgrizete z zobmi.

 

IMG 0058

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Delavnica, 13.10.2018 - Priprava na zimo z divjimi plodovi in zelišči

Prisostvovali boste procesu parne destilacije žajblja in predelali šipek v koristne izdelke, ki jih boste odnesli tudi domov. Spoznali boste tudi druge divje užitne plodove.

žajbelj in šipek2

 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information