Namen portala

Na portalu Divji vrt bo predstavljeno zeliščarstvo v Sloveniji, od ponudnikov in ponudbe do konkretnih zeliščarskih znanj. 

Veliko je zeliščarske dejavnosti in ponudbe v Sloveniji, a je razpršena, nepovezana in strokovno nedorečena. Sklenili smo, da je čas, da zapolnimo ravno to vrzel.

Na spletni strani boste našli informacije vsi tisti, ki imate konkretne težave, želje ali iščete nasvet v zvezi z užitnimi, zdravilnimi, strupenimi ali drugače uporabnimi divjimi in gojenimi zelišči ter drugimi rastlinami. Med informacijami so članki in strokovni prispevki, glavni poudarek pa je na kulinaričnih, zdravstvenih in kozmetičnih nasvetih, zapisanih v obliki receptov. Tako bodo natančna podvprašanja v smislu, kako natančno naj to naredim, koliko časa in na kakšen način uporabljam, vedno odgovorjena. Recepte lahko prispeva vsak (bodo šli pa skozi moderiranje), prispevke pa bodo pisali strokovnjaki.

Po drugi strani želimo zeliščarjem ponuditi tudi možnost predstavitve ter medsebojnega povezovanja z namenom boljšega in učinkovitejšega skupnega nastopa na trgu, zmanjšanja medsebojne konkurenčnosti, povečanja medsebojne pomoči in spoznavanja podobno mislečih ljudi. 

Kljub temu, da bodo šle vsebine čez strokovni pregled, ne moremo jamčiti za 100% varnost in odgovarjati za posledice ob uporabi nasvetov in receptov, objavljenih na portalu Zeliščni raj. Tako je uporaba nasvetov in idej v končni fazi stvar lastne odgovornosti bralcev in lastne presoje vsakega posameznika. Če ste v dvomih glede konkretnih vsebin, vam svetujemo preverjanje informacij v različnih drugih dostopnih virih.

Portal je nastal v okviru Zavoda za uporabno botaniko Divji vrt.

Ekipa Divjega vrta

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.