- Zeliščni raj
- Zelenjavne jedi
Popečeni kovančki iz planinskega štrbca
- Vodilno zelišče: planinski štrbec (Meum athamanticum)
Presenetite goste z zanimivim prigrizkom.
Presenetite goste z zanimivim prigrizkom.
Če ste v stiski s časom in želite zelo enostavno, a hkrati okusno jed, bo tale kot nalašč za vas.
V aprilu si v naravi lahko naberemo mlade poganjke špargljev. So bogat vir nekaterih vitaminov (npr. K vitamina, folatov) in mineralov (npr. kalcija, magnezija). Delujejo tudi nekoliko diuretično in s tem skrbijo za zdravje naših sečil.
To je na hitro pripravljena okusna juhica, odlična za vse, ki imate težave z želodcem.
Tole je odlična varianta za poletno osvežilno in zdravo kosilo.
Morda vam bo všeč kombinacija ajdove kaše z veliko koprivo in tofujem.
Odlična čemaževa omaka za testenine, pri kateri lahko porabimo tudi lanskoletne čemaževe shranke.
Škoda bi bilo, če v sezoni čemaža ne bi poskusili tudi te okusne solate.
Če ne veste, kako bi pripravili hrenov namaz z jabolki, vas tale recept gotovo ne bo razočaral.
Ta polivka je prijetno zeliščnega okusa, prevlada pa aroma dobre misli.
Najpopularnejši shranek iz čemaža.
Zdrava jesenska ali spomladanska jed.
Običajno regrata ne pripravljamo z jogurtovo polivko, a tudi ta neobičajnost se lahko izkaže za povsem okusno.
Ta omaka je zelo okusna in enostavna. Lahko jo ponudimo kot prilogo k njokom ali testeninam.
Hrustljavost v omaki z gorgonzolo lahko dosežemo z dodatkom vodne kreše.
Zanimivo, zdravo in enostavno kosilo.
Juha z vodno krešo na osnovi sladke smetane.
Koprive na nov, slasten način.
Primerno je za nosečnice z nosečniško sladkorno in vse ostale bolj zdravo naravnane nosečnice.
Različica nosečniškega povečerka za vse, ki se spopadate z nosečniško sladkorno boleznijo.
Ni dogodkov |