Ocvrta socvetja divjega korenja

Vodilno zelišče: Navadno (divje) korenje (Daucus carota subsp.carota)
Enostavna, a ekstravagantna predjed prijetnega okusa in lepega izgleda.

Potrebujemo (za 2 osebi):

  • 2 jajci,
  • sol,
  • 6 socvetij divjega korenja,
  • olivno olje.

Priprava: Jajci razžvrkljamo in malo osolimo. Vanje namočimo cela socvetja divjega korenja (pustimo kratke cvetne peclje, da jih lahko držimo). V ponev nalijemo malo olja, ga segrejemo in in nanj položimo v jajce namočena socvetja. Zlatorumeno zapečemo z obeh strani in ponudimo, lahko s kruhom. Jemo tako, da z zobmi postrgamo mehke dele korenja in jajce, trše dele, ki ostanejo, pa zavržemo

Priporočamo:

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.