Loparnica s koprivami

Vodilno zelišče: Velika kopriva (Urtica dioica)
Vrhunska kombinacija kajmaka in koprive.

Potrebujemo (za 6 oseb):

  • 600 g vlečenega testa,
  • 400 g kajmaka,
  • 2 korenčka,
  • pol čebule,
  • drobnjak,
  • česen,
  • 1 bučka,
  • 1 melancan,
  • 250 g svežih mladih kopriv,
  • olivno olje,
  • sol po okusu.

Priprava: Testo razdelimo na pet delov in vsakega posebej razvaljamo. Pekač namažemo z olivnim oljem in nanj položimo prvo plast testa. Premažemo jo s delom kajmaka in gor naložimo še blanširane in grobo narezane koprive. Pokrijemo z drugo plastjo testa. Tudi drugo plast testa premažemo s kajmakom, nato obložimo z na kolobarje narezanimi, na olivnem olju popečenimi melancani ter svežim sesekljanim česnom. Čez damo tretjo plast testa, jo spet premažemo s kajmakom in obložimo s zrezanima in prepraženima čebulo in korenjem. Čez damo še četrto plast testa, jo premažemo s kajmakom in obložimo z na kolobarje narezanimi, na olivnem olju popečenimi bučkami in svežim, sesekljanim česnom. Prekrijemo še s peto plastjo testa. Premažemo jo s kajmakom in pečemo na 180°C 45 minut. Vrhunsko!

Odlična ideja za uporabo kajmaka. Mastna in slastna.

Priporočamo:

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2025. Vse pravice pridržane.