Potrebujemo (za 6 oseb):
- 600 g vlečenega testa,
- 400 g kajmaka,
- 2 korenčka,
- pol čebule,
- drobnjak,
- česen,
- 1 bučka,
- 1 melancan,
- 250 g svežih mladih kopriv,
- olivno olje,
- sol po okusu.
Priprava: Testo razdelimo na pet delov in vsakega posebej razvaljamo. Pekač namažemo z olivnim oljem in nanj položimo prvo plast testa. Premažemo jo s delom kajmaka in gor naložimo še blanširane in grobo narezane koprive. Pokrijemo z drugo plastjo testa. Tudi drugo plast testa premažemo s kajmakom, nato obložimo z na kolobarje narezanimi, na olivnem olju popečenimi melancani ter svežim sesekljanim česnom. Čez damo tretjo plast testa, jo spet premažemo s kajmakom in obložimo s zrezanima in prepraženima čebulo in korenjem. Čez damo še četrto plast testa, jo premažemo s kajmakom in obložimo z na kolobarje narezanimi, na olivnem olju popečenimi bučkami in svežim, sesekljanim česnom. Prekrijemo še s peto plastjo testa. Premažemo jo s kajmakom in pečemo na 180°C 45 minut. Vrhunsko!