Lukov štrudelj z ocvirki

Vodilno zelišče: Divji luki (Allium ssp.)
Ta štrudelj je zelo okusen in idealen za hitro pripravljeno kosilo.

Potrebujemo:

Za nadev:

  • šop mladih poganjkov divjega luka,
  • pol pora,
  • 2 žlici ocvirkov,
  • sol.

Za testo: 

  • 300-400 g moke,
  • 1-2 žlici olivnega olja,
  • 1 jajce,
  • vodo,
  • ščepec soli.

Priprava: Sestavine za testo zmešamo, da dobimo testo, ki je toliko trdno, da se ne prijema rok. Pustimo ga počivati. Medtem damo ocvirke v ponev in jih nekoliko popražimo. Luke in por olupimo in zrežemo na manjše koščke. Dodamo jih k ocvirkom in nekaj časa pražimo ter nekoliko zalijemo z vodo, da se fino zmehčajo. Solimo po okusu in nato pražimo, dokler odvečna voda ne izhlapi. Potem testo razvaljamo, nanj namažemo maso iz ocvirkov in luka ter zavijemo. Pečemo cca pol ure na 180-200°C (na peki papirju) in še toplo postrežemo. 

To je izvrsten zelenjavni štrudelj, narejen z divjim lukom in porom, lahko pa ga naredimo le iz ene izmed obeh zelenjav.

Priporočamo:

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.