Rmanova juha

Vodilno zelišče: Rman (Achillea millefolium)
Tale juha je zelo enostavna in slastna. Lahko samo skočite na najbližji travnik in si jo v trenutku pričarate.

Potrebujete (za 3 osebe);

  • eno čebulo,
  • pest mladih rmanovih listov,
  • 3 krompirje,
  • vodo, olivno olje, sol.

Priprava: Čebulo drobno zrežemo, dodamo grobo zrezan rman in na kocke zrezan krompir. Zalijemo z dobrim litrom vode in kuhamo, dokler se krompir na zmehča. Nato dodamo še žličko olivnega olja in sol ter vse skupaj zmiksamo s paličnim mešalnikom. Postrežemo, lahko z doma pripravljanimi jušnimi kroglicami ali žličko kisle smetane.  Juha je prijetno aromatična, tekne tudi otrokom in je dobra za želodec.

Priporočamo:

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.