Špinačni rezanci s hmeljevimi poganjki in čemažem

Vodilno zelišče: Navadni hmelj (Humulus lupulus), čemaž (Allium ursinum)

Potrebujemo (za 2-3 osebe):

  • 1 čebulo,
  • večji šop hmeljevih poganjkov,
  • dve pesti čemaževih listov,
  • 1 dl sladke smetane,
  • žlica kisla smetane,
  • olivno olje,
  • sol.

Priprava: Čebulo drobno zrežemo in popražimo na žlici olivnega olja. Nato dodamo hmeljeve poganjke (dolge 1-3 cm, samo ta mehkejši del, ne smejo biti preveč vlaknati) in čemaž, zrezan na podobno enako velike trakce. Približno 15 minut dušimo v ponvi z malo vode - poskrbeti je namreč treba, da bodo hmeljevi poganjki ostali lepo sočni. Proti koncu dušenja šele pustimo, da voda izpari. Nato še solimo in dodamo obe smetani. Dušimo še nekaj minut in tako pripravljeno omako prelijemo čez kuhane špinačne rezance. Zraven lahko ponudimo še solato ( v našem primeru smo imeli solato z grobo zmletim korenjem, repo, črno redkvijo in fižolom). Dober 

Priporočamo:

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.