Potrebujemo (za 4 osebe):
- 3 sveže paradižnike,
- 500 g divjih lukov (poru podobnih),
- 1 kg krompirja,
- olivno olje,
- origano,
- sol,
- sladko smetano,
- sir.
Priprava: Krompir olupimo in zrežemo na kolobarje. Naložimo ga v pekač, naoljimo z olivnim oljem in posujemo z origanom. Dobro ga premešamo in pečemo na 200°C 20 minut. Vmes, ko se krompir peče, pripravimo omako, in sicer tako, da najprej grobo zrežemo paradižnik. Prepražimo ga na olivnem olju. Nato operemo divji luk in ga zrežemo na 1-2 cm velike kose. Dodamo jih k paradižniku in solimo. Oboje skupaj pražimo približno 15 minut, vmes po potrebi (da se ne prismodi) zalijemo z vodo. Ko je omaka končana, vzamemo krompir iz pečice, naložimo nanj omako iz divjega luka, nato pa čez naribamo še 150 g sira. Vse skupaj prelijemo s petimi žlicami sladke smetane in pečemo še 15-20 minut.