Vegetarijanska musaka z divjim lukom

Vodilno zelišče: Divji luk (Allium spp.)

Potrebujemo (za 4 osebe):

  • 3 sveže paradižnike,
  • 500 g divjih lukov (poru podobnih),
  • 1 kg krompirja,
  • olivno olje, 
  • origano,
  • sol,
  • sladko smetano,
  • sir.

Priprava: Krompir olupimo in zrežemo na kolobarje. Naložimo ga v pekač, naoljimo z olivnim oljem in posujemo z origanom. Dobro ga premešamo in pečemo na 200°C 20 minut. Vmes, ko se krompir peče, pripravimo omako, in sicer tako, da najprej grobo zrežemo paradižnik. Prepražimo ga na olivnem olju. Nato operemo divji luk in ga zrežemo na 1-2 cm velike kose. Dodamo jih k paradižniku in solimo. Oboje skupaj pražimo približno 15 minut, vmes po potrebi (da se ne prismodi) zalijemo z vodo. Ko je omaka končana, vzamemo krompir iz pečice, naložimo nanj omako iz divjega luka, nato pa čez naribamo še 150 g sira. Vse skupaj prelijemo s petimi žlicami sladke smetane in pečemo še 15-20 minut. 

Priporočamo:

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2020. Vse pravice pridržane.