Namaz s poletnim lukom

Vodilno zelišče: poletni luk (Allium ampeloprasum), navadni komarček (Foeniculum vulgare)
Vsakoletni poznozimski izlet v Strunjan nam vedno postreže z divjimi luki in navadnim komarčkom.

Potrebujemo:

  • 4 poru podobne divje luke,
  • 1 korenček,
  • žlico kisle smetane,
  • 2 žlici sira za mazanje,
  • sol po potrebi.

Ena ideja, kako porabiti nabrani luk, je opisana tukaj.

Zelenjavo zrežemo na manjše koščke, dodamo smetano in sir za mazanje ter vse skupaj zmiksamo v multipraktiku. Lahko ostanejo drobni koščki korenja, bo bolj hrustljavo. Po potrebi (odvisno od slanosti sira za mazanje) dodamo še sol  in naš osvežilni namaz za na kruh je pripravljen. 

S pravkar spečenim domačim kruhom je odličen!

Priporočamo:

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.