Popečeni kovančki iz planinskega štrbca

Vodilno zelišče: planinski štrbec (Meum athamanticum)
Zelo enostaven prigrizek, ki pa bo zaradi svojega okusa zanimiv za goste.

Potrebujemo:

  • moko (lahko tudi drobtine),
  • list planinskega štrbca ali nekaj njegovih plodov,
  • list ali dva vaneža (Allium victorialis) ali kakšen strok česna,
  • sol,
  • vodo.

Postopek: Moko in drobtine premešamo s ščepcem soli. Dodamo drobno zrezan planinski štrbec in vanež ali česen, zalijemo z malo vode in vse skupaj zgnetemo v gosto maso. Oblikujemo drobne kroglice, ki jih med dlanema sploščimo v "kovančke". Popečemo jih na ponvi z malo olja, tako da zarumenijo z obeh strani.

Kovančke lahko naredimo iz moke in drobtin, ki nam ostanejo pri paniranju drugih jedi.

Priporočamo:

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.