Omaka z vodno krešo in ostrigarjem (Pleurotus)

Vodilno zelišče: Vodna kreša (Nasturtium officinale), ostrigar (Pleurotus)
Tole je okusna omaka iz vodne kreše in ostrigarja (rod Pleurotus), nabranega na deblu topola.

Recept za omako. Potrebujemo:

  • 1 večjo čebulo,
  • 6 strokov česna,
  • 4 klobuke ostrigarja,
  • solatno skledo vodne kreše,
  • 2 žlici kisli smetane,
  • žlico sladke smetane,
  • sol in poper po okusu,
  • 2 žlici olivnega olja.

Je odličnega okusa in se zelo prilega h kuhani kvinoji in solati. V naši hiši je bila skuhana in glavne sestavine (vodna kreša, ostrigar) nabrane konec decembra v mili zimi 2015.

Priprava: Na olju prepražimo drobno zrezano čebulo in česen. Nato dodamo na drobne kockice (ne na lističe) zrezanega ostrigarja in vodno krešo (zrezano na do 1 cm velike koščke). Solimo in popramo po okusu, pražimo 15 minut, nato dodamo še kislo in sladko smetatano. Dobro premešamo in ponudimo kot prilogo.

 

 

Split row left - .
Split row right - .

 

Nabiranje zelišč 

Drevesne gobe

Priporočamo:

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.