Bučna juha s kraškim šetrajem

Vodilno zelišče: kraški šetraj (Satureja montana)

Potrebujemo (za tri osebe):

  • 3 manjše krompirje,
  • 250 g oranžne buče (hokaido),
  • 1 čebulo,
  • žličko suhih ali svežih listov kraškega šetraja (Satureja montana),
  • dobre pol litra vode,
  • sol,
  • jušne kroglice (po želji).

 

Priprava: V vodo damo koške olupljenega in na majhne kockice zrezanega krompirja, enako velja za bučo in čebulo. Dodamo še zdrobljen ali drobno zrezan kraški šetraj, solimo in kuhamo pol ure. Nato spasiramo s paličnim mešalnikom in nalijemo v krožnike ali izdolbljeno polovico hokaido buče. Potresemo z jušnimi kroglicami in postrežemo. Dober tek!

Ta juha je zelo okusna, v bučni skudelici pa še čudovito lepa.

Priporočamo:

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.