Presenetljivo okusna omaka, ki jo ponudimo s kuhano polento in zeleno solato.
Potrebujemo (za 2-3 osebe):
- dve rdeči čebuli,
- 3-4 rumene korenčke,
- pol podzemne kolerabe,
- pol bučke cukete,
- 2 dl ekstrudiranih (napihnjenih malih) sojinih kosmičev,
- pest hmeljevih (Humulus lupulus) poganjkov,
- pol pesti listov male strašnice (Sanguisorba minor),
- 2 pesti listov in poganjkov velike koprive (Urtica dioica),
- olje,
- sol,
- 3-4 dl paradižnikove kaše,
- pol dl cvička,
- 3 liste sveže bazilike,
- žličko masla.
Na olju prepražimo drobno zrezano čebulo in ostalo zelenjavo ter dodamo predhodno v vodi namočene sojine kosmiče (dovolj je 10-20 minutno namakanje). Solimo in kuhamo pol ure. Nato dodamo paradižnikovo kašo, baziliko, cviček in žličko masla ter kuhamo še 10 minut.