Divji mix omaka s paradižnikom in polento

Vodilno zelišče: navadni hmelj (Humulus lupulus), mala strašnica (Sanguisorba minor), velika kopriva (Urtica dioica)
Presenetljivo okusna omaka, ki jo ponudimo s kuhano polento in zeleno solato.

Potrebujemo (za 2-3 osebe):

  • dve rdeči čebuli, 
  • 3-4 rumene korenčke,
  • pol podzemne kolerabe,
  • pol bučke cukete,
  • 2 dl ekstrudiranih (napihnjenih malih) sojinih kosmičev,
  • pest hmeljevih (Humulus lupulus) poganjkov,
  • pol pesti listov male strašnice (Sanguisorba minor),
  • 2 pesti listov in poganjkov velike koprive (Urtica dioica),
  • olje,
  • sol,
  • 3-4 dl paradižnikove kaše,
  • pol dl cvička,
  • 3 liste sveže bazilike,
  • žličko masla.

Na olju prepražimo drobno zrezano čebulo in ostalo zelenjavo ter dodamo predhodno v vodi namočene sojine kosmiče (dovolj je 10-20 minutno namakanje). Solimo in kuhamo pol ure. Nato dodamo paradižnikovo kašo, baziliko, cviček in žličko masla ter kuhamo še 10 minut.

Priporočamo:

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.