Leča s čemažem za kosilo

Vodilno zelišče: Čemaž (Allium ursinum)
Zanimivo, zdravo in enostavno kosilo.

Potrebujemo (za 2 osebi);

Leča s čemažem;

  • 300 g suhe rjave leče,
  • pol solatne sklede čemaža,
  • 2 žlici olivnega olja,
  • sol

Zraven;

  • olje za peko in 2 repi,
  • regrat za solatno prilogo, bučno olje, sol in kis.

 

Priprava: Lečo operemo, zalijemo z vodo, solimo in kuhamo do mehkega. Nato odvečno vodo odlijemo, dodamo opran in zrezan čemaž. Rahlo dosolimo, dodamo olivno olje ter kuhamo še 10 minut. Leča s čemažem je pripravljena. Repo operemo, zrežemo na 0,5 cm velike kolobarje, solimo in popečemo na olju. Repa skoraj ne vpija olja. Damo jo na krožnik poleg leče s čemažem. Za prilogo ponudimo regratovo solato.

Priporočamo:

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.