Ta liker je za tiste, ki se jim ne ljubi izkoščičevati plodov rumenega drena. Je prav tako odličen in blago trpek.
Potrebujemo:
- 2 litra zrelih plodov rumenega drena,
- 1 liter domačega žganja,
- 3 dl vode,
- 200 g sladkorja.
Postopek: Drnulje (plodove rumenega drena) stresemo v večji kozarec in zalijemo z domačim žganjem. Pustimo na okenski polici (po treh tednih lahko zadevo prestavimo na temnejše mesto) stati vse skupaj približno 4 mesece. Nato tekočino precedimo in ji dodamo 3 dl vode in 200 g sladkorja. Dobro premešamo in slastni liker je pripravljen.
Recept prispeval: Zavod Divji vrt
Ker v istem času kot rumeni dren plodi tudi črni bezeg, lahko drnuljam pri pripravi likerja dodamo tudi kašo, ki nam je ostala pri precejanju bezgove marmelade in s tem še nekoliko obogatimo okus in zdravilno vrednost likerja.