Lešnikovi mufini brez jajc

Vodilno zelišče: lešniki (Corylus avellana)
Enostavno in hitro pripravljeno razvajanje za nenapovedane obiske ali ob nenadni želji po sladkem.

Potrebujemo (za cca 12 mufinov):

  • 250 g bele moke,
  • tričetrt pecilnega praška,
  • 100 g mletih lešnikov,
  • 100 g sladkorja.
  • 75 ml smetane,
  • 50 g masla,
  • ščepec soli, 
  • vodo.

Priprava:

Vse suhe sestavine zmešamo, nato dodamo še sladko smetano in maslo. Dodamo še toliko vode, da dobimo gosto tekoče testo. Naložimo v modelčke za mufine in pečemo na 180°C dokler zlato ne porjavijo.

"Ta simpl je tanartabulš", rečejo. In to je v tem primeru gotovo res.

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2020. Vse pravice pridržane.