Potrebujemo (za pol litra pudinga):
- zavitek čokoladnega pudinga,
- pol litra mleka,
- 2 žlici sladkorja,
- mlete mandlje in/ali lešnike,
- sladko smetano,
- sladkor v prahu,
- cvetoči oziroma plodeči pastinak (en primerek bo dovolj).
Priprava: Nekaj žlic mleka, sladkor in puding zmešamo v posebni posodici v gladko zmes brez grudic. Nato cvetove in plodove pastinaka (dovolj bo količina polovice plodečega kobula ali cca 60 plodov) stremo v terilnici ali drobno zrežemo. damo jih v preostalo mleko in postavimo na ogenj. Ko mleko zavre, ga lahko po želji precedimo, da odstranimo pastinak, lahko pa pastinak tudi pustimo v mleku. Nato v vrelo mleko stresemo raztopljen čokoladni puding s sladkorjem (ki smo ga pripravili na začetku) in dobro premešamo ter kuhamo, dokler se ne zgosti. Zlijemo ga v posodico, v katero smo na dno posuli mlete pražene mandlje ali lešnike. Ko se puding ohladi, ga okrasimo še s stepeno sladko smetano, slajeno s sladkorjem v prahu, ter okrasimo s plodovi in cvetovi pastinaka. Predlagam, da celih plodov ne zamešate v puding (ampak da so namenjeni zgolj dekoraciji), ker pride aroma precej premočna, ko jih zgrizete z zobmi.