Šparglji z limono

Vodilno zelišče: ostrolistni beluš (Asparagus acutifolius)
V aprilu si v naravi lahko naberemo mlade poganjke špargljev. So bogat vir nekaterih vitaminov (npr. K vitamina, folatov) in mineralov (npr. kalcija, magnezija). Delujejo tudi nekoliko diuretično in s tem skrbijo za zdravje naših sečil.

Potrebujemo (za 2-3 osebe):

  • šop divje nabraih špargljev,
  • sol,
  • pol limone,
  • olivno olje.

 

Priprava: Šparglje operemo, sesekljamo in skuhamo. Najbolje je, če jih skuhamo na paro. Kuhamo največ 10 minut. Ko so kuhani, odlijemo vodo, šparglje posolimo, stisnemo nanje pol limone in postrežemo z nekaj kapljicami olivnega olja.

Recept prispevala: Vesna Hrovatin

Priporočamo:

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.