Kostanjeve rezine

Vodilno zelišče: pravi kostanj (Castanea sativa)
Pravi kostanj je bogat z vitaminom B6, tiaminom, manganom, bakrom in škrobom. Je odlično hranilo za jesenski čas.

Potrebujemo

Za biskvit

  • 6 jajc,
  • 150 g sladkorja,
  • 100 g bele moke,
  • 50 g kuhanega kostanja,
  • 30 g kakava v prahu.

Za nadev:

  • 600 g kuhanega kostanja,
  • 600 ml smetane za kuhanje,
  • 5 žlic sladkorja,
  • 3 kremfixe,
  • 5 žlic ruma.

 

 

Priprava

Biskvit:

Jajca in sladkor 5 min stepamo z električnim mešalnikom, da dobimo rahlo, bledo rumeno kremo. Postopoma vmešamo moko in kakav. Nato dodamo prekuhan kostanj, ki ga pretlačimo čez cedilo, da pride bolj rahel. Maso vlijemo na pomaščen pekač in pečemo na 180°C približno 20 minut.

Krema: Vse sestavine za kremo damo v posodo in zavremo. Po približno desetih minutah maso zmiksamo s paličnim mešalnikom in namažemo na biskvit. Vse skupaj nato še za 10 minut postavimo v vročo pečico, da se krema nekoliko strdi. Pecivo ohladimo in narežemo na poljubno velike kose.

Recept prispevala: Jana

  

Po želji lahko na vrh namažemo še stepeno sladko smetano ter vse skupaj posujemo z naribano čokolado ali kakavom.

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2025. Vse pravice pridržane.