Kakijev sladoled z borovnicami

Vodilno zelišče: borovnica (Vaccinium myrtillus)
Ta recept je nastal povsem po naključju. Presenetila nas je puhasta, kremasta in prijetno sladka masa, čeprav nismo dodali sladkorja. Tako da smo se odločili, da ga podelimo z vami.

Sestavine (za 8 lučk):

  • 2 zrela kakija,
  • 3 jabolka,
  • pol dl sladke smetane.

 

 

Priprava: Kakijema izdolbemo vsebino, lupino zavžemo. Jabolka olupimo, zrežemo na manjše koščke in dodamo kakijevi masi. Zraven vržemo še dve pesti zmrznjenih borovnic ter dolijemo smetano. Zmiksamo s paličnim mešalnikom ter z maso napolnimo modelčke za sladoled. Postavimo v zmrzovalnik ter počakamo približno dve uri, da se sladoled strdi.

Kaki je zaradi sladkega okusa odlična zamenjava za banane, jabolka in borovnice pa dodajo ravno prav kislosti in arome.
© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2025. Vse pravice pridržane.