Kompot iz jabolk in rabarbare

Vodilno zelišče: navadna rabarbara (Rheum rhabarbarum)
Kompot je kiselkasto osvežilen in kot nalašč za vroče poletne dni!

Potrebujemo:

  • približno pol kg jabolk,
  • 150 -200 g sladkorja,
  • 300 g olupljenih listnih pecljev rabarbare,
  • 2,5 litra vode,
  • limonina lupina,
  • cimetova palčka (1/5 palčke).

 

Rabarbarina stebla olupiš in razrežeš na cca. 2 cm dolge koščke. Jabolka olupiš in razrežeš na krhlje. Vodo zavreš in dodaš sladkor. Nato streseš v lonec koščke rabarbare in jabolk ter dodaš malo naribane limonine lupinice in košček cimetove palčke. Kuhaš do mehkega, približno pet minut. Ohlajeno postrežeš.

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.