Tenstane lisičke s krompirjem

Vodilno zelišče: peteršilj (Petroselinum crispum), navadna lisička (Cantharellus cibarius)
To je zelo okusen in uporaben način priprave lisičk, ki pa marsikomu ni znan.

Potrebujemo (za 4 osebe):

  • 12 krompirjev,
  • 4 pesti lisičk,
  • 1 čebulo,
  • šopek svežega peteršilja,
  • olivno ali navadno olje,
  • sol.

Priprava: Krompir skuhamo v lupini in ga olupimo. Lisičke operemo in razdelimo na 2 do 6 kosov (odvisno od velikosti lisičke). Čebulo olupimo in razrežemo na kolobarčke in jo popražimo na olju. Dodamo zrezane lisičke in pražimo, dokler se ne izloči odvečna voda. Vse skupaj dobro posolimo. Nato dodamo drobno zrezan peteršilj ter krompir, grobo zrezan na kolobarje. Dosolimo še krompir, dodamo še malo olja in vse skupaj dobro premešamo. Lahko še nekaj časa pražimo in mešamo, da se ves krompir dobro segreje (če se nam je med postopkom že malo ohladil). Nato ponudimo s solato. Vrhunsko, poceni, lokalno. :)

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.