Morda pa vam bo všeč kombinacija ajdove kaše z veliko koprivo in tofujem. Zdravo kosilo pač nekoliko drugače.
Potrebujemo (za 4 osebe):
- 300 g ajdove kaše,
- večjo solatno skledo svežih, mladih kopriv oz. vrščičkov,
- 200 g tofuja,
- 0,75 dl sladke smetane,
- olivno olje,
- sol,
- poper,
- origano ali dobro misel.
Priprava:
Ajdovo kašo operemo in skuhamo v osoljeni vodi ter po potrebi odcedimo.
Koprive operemo, vržemo v vrelo vodo (ločeno od ajdove kaše) in kuhamo 10-15 minut. Nato jih odcedimo.
Tofu narežemo na cca 1 cm velike kocke, ga posolimo, začinimo z origanom in popražimo na ponvi z malo olivnega olja. Nato dodamo kuhane koprive, ki jih zrežemo na manjše kose. Še malo popražimo, nato zalijemo s sladko smetano ter solimo in popramo po okusu. Nato tako pripravljeno omako zmešamo z ajdovo kašo in postrežemo.
Recept prispeval: Divji vrt
Koprive je dobro prej skuhati, sicer pridejo preveč "suhe".