Solata iz cvetače in čemaža

Vodilno zelišče: Čemaž (Allium ursinum)
To je tako enostavna in okusna solata, da jo boste gotovo še kdaj pripravili.

Potrebujemo (za 2-3 osebe):

  • eno cvetačo,
  • pest čemaževih listov,
  • bučno olje,
  • sol,
  • kis.

Priprava: Cvetačo skuhamo v vodi (cca 10 minut naj vre). Nato jo vzamemo ven in razrežemo na kose. Čemaž operemo, razrežemo na trakce ali koščke in primešamo k špinači. Dodamo še malo soli, kisa in bučnega olja ter dobro premešamo. Solata je pripravljena.

Recept prispeval: Divji vrt

 

Po želji lahko bučno olje zamenjate z olivnim, sončničnim ali katerim drugim po vašem okusu.

Priporočamo:

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2020. Vse pravice pridržane.