Muffini z želodovo moko

Vodilno zelišče: hrast (Quercus robur, Q. petrea)
Zelo okusno, mmm ...

Potrebujemo:

  • - 100 g želodove moke,
  • -  200 g bele moke,
  • - 2 žlici sladkorja,
  • - 50 g grobo mletih orehov,
  • - žlica in pol mletega kakava,
  • - žlica in pol kakavovih zrn,
  • - pol žličke pecilnega praška,
  • - 3 žlice sladke smetane,
  • - 25 g masla,
  • - 1 jajce,
  • - mleko (3-4 dl)
  • - žlica ruma
  • - čokolada.

Priprava: Najprej zmešamo suhe sestavine. Nato dodamo maslo, sladko smetano, mleko, rum in stepeno jajce. Vse skupaj dobro premešamo. V vsak modelček za muffin damo žlico nadeva, nato nanj košček čokolade in čez njega še nekaj mase. Pečemo pri 160-180°C 20 minut.

 Prispeval: Divji vrt

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2025. Vse pravice pridržane.