Jabolčni hren

Vodilno zelišče: hren (Armoracia rusticana)
Hrenov namaz z jabolki, ki vas ne bo pustil ravnodušnih.

Potrebujemo:

  • mešanico kisa in vode v razmerju 1:2,
  • jabolka sorte šampion ali elstar,
  • korenino hrena,
  • sol in sladkor po okusu.

Priprava: Najprej zmešamo vodo in kis ter v mešanico dodamo malo soli in sladkorja. Jabolka olupimo in jih naribamo ter damo v kis. Hren očistimo in naribamo ter dodamo k jabolkom (količina hrena je odvisna od stopnje pekočnosti hrena). Vse skupaj zmešamo in po potrebi dodamo še malo soli in/ali sladkorja. Damo v kozarce in postavimo na hladno.

Recept prispevala: gospa Danijela iz Kranja

Tako pripravljen namaz jemo kot prilogo s kruhom, odlično pa se poda tudi k praženemu ali pečenemu krompirju.

Priporočamo:

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.