Kumarična solata s kuhanim krompirjem, šetrajem in jogurtovo polivko

Vodilno zelišče: vrtni šetraj (Satureja hortensis), drobnjak (Allium schoenoprasum)
Tole je odlična varianta za poletno osvežilno in zdravo kosilo.

Potrebujemo (za 4 osebe):

  • 1 kg krompirja,
  • 4 srednje velike kumare,
  • 3 dl jogurta,
  • svež vrtni šetraj,
  • svež drobnjak,
  • olivno ali bučno olje,
  • kis,
  • sol.

Priprava: Krompir olupimo, zrežemo na koščke in skuhamo v slani vodi. Kumare olupimo in naribamo na kolobarčke. Kuhan krompir in kumare damo v skledo, dodamo še jogurt, drobno zrezan svež šetraj in drobnjak, začinimo še s soljo, oljem in kisom kot običajno solato. Vse skupaj dobro premešamo in ponudimo.

Priporočamo:

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2020. Vse pravice pridržane.