Prežganka z vrtnim šetrajem

Vodilno zelišče: vrtni šetraj (Satureja hortensis)
To je na hitro pripravljena okusna juhica, odlična za vse, ki imate težave z želodcem.

Potrebujemo:

  • 5-10 svežih ali suhih poganjkov vrtnega šetraja,
  • 2 žlici olja,
  • 2 zvrhani žlici moke,
  • vodo (najprej pol litra, nato še tričetrt litra),
  • sol,
  • 2 jajci.

Priprava

Poganjke šetraja osmukamo in na hitro popražimo na olju (da zacvrči). Nato dodamo moko in jo pražimo, dokler ne postane rahlo rumeno-rjave barve (zadiši). Potem dodamo pol litra vode in s kuhalnico ali metlico razbijemo grudice moke. Nato dodamo še tričetrt litra vode, solimo in kuhamo do vretja. Ko zavre, vlijemo dve zžvrkljani jajci, obenem pa mešamo z metlico, da se jajci enakomerno porazdelita v juhi. Okrasimo in postrežemo.

Priporočamo:

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2020. Vse pravice pridržane.