Tortilja s paradižnikovo kašo in čemažem

Vodilno zelišče: čemaž (Allium ursinum)
Če ste v stiski s časom in želite zelo enostavno, a hkrati okusno jed, bo tale kot nalašč za vas.

Potrebujemo:

  • večji šop čemaževih listov,
  • paradižnikovo kašo,
  • olivno olje,
  • sol,
  • tortilje.

 

Priprava:

Čemaž operemo, zrežemo podolgem, nato pa prečno na trakove (cca pol cm široke). Popečemo ga na olivnem olju, zalijemo s paradižnikovo kašo ter po okusu solimo. Po želji lahko dodamo še kakšno kapljico sladke smetane. Tortilje pogrejemo z obeh strani, nanje namažemo omako in zavijemo. Zraven se prileže še solata, ampak tudi če je nimamo, bo to zdrav in okusen obrok.

Recept prispeval: Divji vrt

Priporočamo:

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.