Delavnica geomantije

V soboto, 22.8.2020 smo se v Cerknici in ob Cerkniškem jezeru udeležili celodnevne delavnice geomantije, ki jo je vodil Nebojša Lončar, organizirala pa jo je partnerska kmetija Mahne.

Najprej smo se dobili v prostorih NEC-a v Cerknici, kjer smo izvedeli nekaj osnov geomantije in izvedli začetne energetske vaje. Pri geomantiji je pomembno, da z lastno energijo zdravimo sebe, pa tudi zemljo. Pri tem moramo paziti, da energije po nepotrebnem ne trošimo preveč, torej za neko aktivnost ali željo ravno prav. Hkrati se moramo zavedati naših osebnih meja, kar si lahko predstavljamo kot nekakšno energetsko jajce oz. osebnostno polje okrog nas. Imamo še energetsko točko malo nad popkom (pribložno 2 cm nad njim) in energetsko os neposredno okoli nas.

Nebojša je tudi zelo poudaril, da se moramo do stvari opredeliti (ali je nekaj prav ali ni), kajti to pomeni odgovornost do sebe in drugih.

Potem smo šli še v gozdiček ob jezeru, v katerem naj bi bil energetski center Slovenije. Na točki smo se postavili v krog in izražali svojo ljubezen s petjem ter dvigali namišljeno energetsko kroglo, s čimer naj bi zdravili zemljo. Precej čudaško, a harmonije petja so bile lepe in po tej seansi sem se počutila, kot da sem se naspala. Potem smo šli na vzpetinico ob jezeru z nekim kuharskim imenom, kjer smo si ogledali še razgled na cerkniško jezero z nove razgledne točke, postavljene v okviru projekta Life Stržen.

 

 

Koledar dogodkov

Ni dogodkov
© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2022. Vse pravice pridržane.