Kako smo se imeli na medgeneracijskemu dnevu

Zbrali smo se ob cerkvi v Pišecah ob 10.30. uri. Vsega skupaj nas je bilo 32, od tega v vsaki starostni skupini (do 15 let, 15-65 let in nad 65 let) vsaj 5.
V naslednjih dveh urah smo si podrobneje ogledali floro na bližnjih travnikih in gozdnih robovih, nakar smo po gozdni poti prispeli na najino kmetijo v Podgorju pri Pišecah.
Sledila je okrepčitev z divjo kulinariko, ki jo je pomagala pripraviti tudi partnerska kmetija Mahne: octovčeva limonada s hidrolatom melise, bezgovi in notranjski kolački, špehovka s šetrajem, šipkov liker, ajdove skledice z navadno smrdljivko in lokalnimi samoniklo rastočimi rastlinami. Hrana je bila odlična, vsi so želeli dobiti tudi recepte in veliko bi jih prišlo na Lilijine kulinarične delavnice.
Po krajši predstavitvi gojenja in uporabnosti industrijske konoplje s strani kmetije Vrhivšek smo opravili še voden ogled uporabnih rastlin, rastočih na kmetiji.
Dogodek se je končal okrog 17.30. ure popoldne. V grobem smo na medgeneracijskem dogodku spoznali okrog 70 zdravilnih in užitnih vrst rastlin, s čimer smo ponovili snov, obravnavano na predavanjih. Na dogodku so se tečajnikom pridružili učiteljici in prijetni dijaki VIZ Višnja Gora (skupaj 8) ter tudi lokalni prebivalci. 
 
Skratka, super! Na koncu smo bili vsi zmatrani, ampak polni prijetnih vtisov. Tečajniki so bili tokrat zares fajn in so nama ves čas vračali pozitivno energijo. :)