Preizkus učnega programa za učence VIZ Višnja Gora

V petek, 4.6. 2021 so se nam na kmetiji Divji vrt pridružili dijaki programov Gastronom hotelir in Pomočnik v biotehniki in oskrbi. Pogledali smo si kar nekaj divjih užitnih in zdravilnih rastlin, ki rastejo na naši kmetiji. Sprehodili smo se po travnikih in pozorno prisluhnili, da bi morda ujeli oglašanje fazana, ki se je naselil v eni izmed naših mejic. Iz divjih rastlin smo pripravili kar nekaj improviziranih jedi: čičerikino solato z divjo kumino v lapuhovi skledici, mineralno vodo z divjim cvetjem ter skutin namaz z divjimi luki.

Za dodatno popestritev delavnice pa je poskrbela ekipa oddaje Ljudje in zemlja, ki nas je med delavnico snemala, posnela pa je tudi nekaj naših izjav. Oddajo si lahko pogledate tukaj: https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174790240?s=tv

Ker pa delavnica pokriva tudi šolske vsebine, smo za učence pripravili delovni list, ki so ga rešili ob vrnitvi v šolo.

 

 

 

 

 

 

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2020. Vse pravice pridržane.