Testenine s pestom iz kurjih črevc in vodne kreše

Vodilno zelišče: navadna zvezdica (Stellaria media), navadna vodna kreša (Nasturtium officinale)
Kurja črevca se nam na vrtičkih kar vsiljujejo, a pogosto ne vemo, da samo želijo v naš lonec.

Potrebujemo (za dve osebi):

  • 300 g testenin,
  • zelenjavno omako za čez testenine, npr. domačo šugo (paprika, paradižnik, čebula),
  • dve pesti kurjih črevc (navadna zvezdica, Stellaria media),
  • pest vodne kreše (Nasturtium officinale),
  • 3 stroke česna kitajske velikosti,
  • četrt dl olivnega olja,
  • žlica kisle smetane, 
  • sol.

Priprava: Testenine skuhamo v vreli osoljeni vodi. Odlijemo vodo in testenine prelijemo z domačo konzervirano zelenjavno omako. Nato v multipraktiku zmešamo vodno krešo, kurja črevca, olje, kislo smetano in malo soli. Polijemo po testeninah in ponudimo s solato. 

Ne varčujte s prelivom (dajte še več, kot je na sliki).

Priporočamo:

Koledar dogodkov

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2024. Vse pravice pridržane.