Paradižnikova omaka z regačico

Vodilno zelišče: regačica (Aegopodium podagraria)
Ta omaka je zelo okusna in enostavna. Lahko jo ponudimo kot prilogo k njokom ali testeninam.

Potrebujemo (za 2-3 osebe): 

  • 3 žlice olja,
  • 3 srednje velike čebule,
  • 250 g paradižnikove kaše,
  • 10 - 15 še delno zaprtih ali komaj dobro odprtih listov listov regačice (Aegopodium podagraria)
  • 3 žlice sladke smetane,
  • sol po okusu.

Priprava: Čebulo razrežemo na majhne koščke, jo malo posolimo in dobro prepražimo na olju, dokler se povsem ne zmehča. Po potrebi dodajamo malo vode, da se nam ne prismodi. Potem dodamo paradižnikovo kašo, solimo in kuhamo še 10-15 minut. Željeno gostoto omake uravnavamo z dodatkom vode. Pet minut pred koncem kuhanja dodamo še cele liste regačice in sladko smetano in omaka je pripravljena.

Priporočamo:

© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2025. Vse pravice pridržane.