Testenine s koprivno-blitvino omako

Vodilno zelišče: velika kopriva (Urtica dioica), blitva (Beta vulgaris)

Potrebujemo:

  • 1 solatno skledo kopriv (glej sliko)
  • 5 večjih listov blitve
  • 4 stroke česna
  • 1/4 dl sladke smetane
  • dve veliki žlici kisle smetane
  • sol
  • olje

Priprava: Blitvo in koprive operemo in jih zrežemo na majhne trakce (do 1 cm). Pri koprivah si pomagamo z vilicami ali rokavico. Malo popražimo na olju, nato zalijemo z malo vode in pokrito kuhamo 15 minut. Nato posodo odkrijemo, da odvečna voda približno izhlapi. Dodamo 4 zrezane stroke česna, sol, kislo in sladko smetano ter kuhamo še 5 minut. Omako zmešamo s kuhanimi testeninami. Postrežemo s solato, npr. regratom, in naredili smo nekaj dobrega za svoje zdravje.

Zapomnite si - kopriv in blitve za to omako ne more biti nikoli preveč.

Komentarji  

+1 #1 test 13:51 09-08-2017
test
Citat

Priporočamo:

Koledar dogodkov

Ni dogodkov
© Zavod za uporabno botaniko Divji vrt 2020. Vse pravice pridržane.