- Zeliščni raj
- Zelenjavne jedi
Juha z divjo kumino in listnatim ohrovtom
- Vodilno zelišče: kumina (Carum carvi)
Blagodejna in odlična juha za zimske čase.
Blagodejna in odlična juha za zimske čase.
Predvsem če čemaž gojimo na vrtu, si lahko pripravimo tudi juho iz njegovih čebulic.
Zelo okusna omaka, dobra tudi brez piščanca. Gotovo bi lahko divjo zelenjavo večkrat pripravili na tak način - s karijem.
Navadno česnovko lahko tako kot mnogo ostalih spomladanskih divje rastočih križnic uporabite za presno popestritev jedi.
Presenetite goste z zanimivim prigrizkom.
Če ste v stiski s časom in želite zelo enostavno, a hkrati okusno jed, bo tale kot nalašč za vas.
V aprilu si v naravi lahko naberemo mlade poganjke špargljev. So bogat vir nekaterih vitaminov (npr. K vitamina, folatov) in mineralov (npr. kalcija, magnezija). Delujejo tudi nekoliko diuretično in s tem skrbijo za zdravje naših sečil.
To je na hitro pripravljena okusna juhica, odlična za vse, ki imate težave z želodcem.
Tole je odlična varianta za poletno osvežilno in zdravo kosilo.
Morda vam bo všeč kombinacija ajdove kaše z veliko koprivo in tofujem.
Odlična čemaževa omaka za testenine, pri kateri lahko porabimo tudi lanskoletne čemaževe shranke.
Škoda bi bilo, če v sezoni čemaža ne bi poskusili tudi te okusne solate.
Če ne veste, kako bi pripravili hrenov namaz z jabolki, vas tale recept gotovo ne bo razočaral.
Ta polivka je prijetno zeliščnega okusa, prevlada pa aroma dobre misli.
Najpopularnejši shranek iz čemaža.
Zdrava jesenska ali spomladanska jed.
Običajno regrata ne pripravljamo z jogurtovo polivko, a tudi ta neobičajnost se lahko izkaže za povsem okusno.
Ta omaka je zelo okusna in enostavna. Lahko jo ponudimo kot prilogo k njokom ali testeninam.
Hrustljavost v omaki z gorgonzolo lahko dosežemo z dodatkom vodne kreše.
Zanimivo, zdravo in enostavno kosilo.
01 Mar 2025 Vpis v spletno člansko skupnost nabiralci |
28 Mar 2025 Tečaj zeliščarstva v Divjem vrtu 2025 |